7 Kasım 2009 Cumartesi

İlk Aşk

Ne kadar da temizdir, değil mi? Çok özeldir. İlk kez aşık olmuşsunuzdur. Yabancı olduğunuz bir çok duyguya ev sahipliği yapmaya başlarsınız artık. Düşüncelerinizin sürekli birinde toplanmaya başladığını algılarsınız ve gariptir ki sizi çok mutlu eder bu. Halbuki kısıtlanmayı sevmezdiniz ama artık hoşunuza gider. Aptal aşık diye boşuna demiyorlar yani. İşte böyle başlar her şey, şanslıysanız beraber yaşlanırsınız ama talihsizliğinizin kurbanı olursanız, çok acı çekersiniz. Bittiği anda dünyanız kararır, içinize kapanık bir hal alırsınız.

Bayanlar daha çok yara alıyor gibi görünseler de, erkeklerin kendilerini cezalandırma yöntemleri daha can yakıcıdır. Bayan, acısını çeker, bir süre kabuğuna çekilir ve kendi kendini dinler, hazır hissettiğinde tekrar kolaylıkla birine güvenecektir.

Fakat iş baylara gelince olay çok karmaşık bir hal alır. Bir erkek eğer gerçekten sevdiyse, unutması imkansız gibi birşeydir. Artık bayanlara öfke duymaya başlar, belki ayrılıktan çok kısa zaman sonra hayatına birini alır ama o kişiye bakış açısı asla uzun süreli olmaz. Terkedilmenin acısını, bütün bayanlardan çıkarıcaktır ama aslında kendisi daha çok yara alıcaktır. Umursamaz tavırlar, gömlek değiştirir gibi sevgili değiştirmeler. Bu olayın özüne inerseniz kişide ya çok büyük bir aşk yarasına rastgelirsiniz ya da daha hiç aşık olmadığını görürsünüz.

Bu yüzden ilk aşklarımız en güzelleridir. Geride yaşanmış hiç bir hayal kırıklığınız yoktur. Bu yüzden karşınızdakine sonuna kadar güvenirsiniz. Daha sonradakiler için ise durum hiç kolay değil. Artık işin içine güven ve bağlanma sorunu girer. Bu da karşınızdaki kişiyle aranıza mesafe girmesine sebep olur. Bu yüzden de bugünün çoğu ilişkileri sağlıksız, hastalıklı.

Bugün çok duygusal günümdeyim. (; Kötü şeyler yazmadım bakın :P Öpüldünüz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder