21 Ekim 2009 Çarşamba

Ev Hanımıyken Milyoner Olmak!

Ne oldu şekerim? Salya salgılamaya başladın dimi? Bugün iğrencim, kusura bakmayacaksın artık. İstersen bakabilirsin. Sorun değil benim için. Evlenmişsin, çoluk çocuğa da karışmışsın, böyle tipik bir ev kadınısın. Çocuklarla uğraş, markete git, çamaşır yıka, evi topla, yemek hazırla. Uuu, ne kadar hamarat bir kadınsın! Maşallah maşallah.

Sonra bir gece, kıçın açıkta kalsın. Rüyanda vampirlerle ilgili abuk sabuk şeyler gör. Sabah uyan, rüyanı not al. Bununla yetinme, rüyanı hikayeleştirmeye başla. Yaz da yaz. Artık ev kadınlığı konseptinden çıktın. Yazdın romanını. Bir de yetmedi sıraladın, dört tane hatta daha sonra bir tane daha ekleyeceksin buna. Gönderdin yayın evine.

Bir süre bekledin. Sonra bir baktın satışlar patladı. Herkes senin kitabını okuyor. Seni konuşuyor. Yarattığın kahramanlara aşık oluyorlar. Ne yaptın sen böyle hanım abla(1) ? Yetmiyor, kitaplarının filme kadar yolu açılıyor. Film sinemalarda gösterime başladıktan sonra, satışlar daha da artıyor. 37 farklı dile çevrilmiş kitapların, Dünyada tanınıyorsun artık. Milyon dolarlarla oynuyorsun. Sana helal olsun be!

Demek ki neymişş: Yeter ki anlatabileceğin bir hikayen olsun, biraz da kalemin. Ne öyle okullar bitirmeye ne de kendini kemirmene gerek yok. Rüya gör, kitap yaz, şöhret ol ve gelsin paralar.

Hadi hanımlar, yatarken bir tarafınızı açıkta bırakın, bir gün size de şans güler belki! (:

(1): Stephenie Meyer

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder